Zelfportret

Public Domain

Kunstenaar / maker

Anton Pierre Steyaert (schilder)

Periode

19de eeuw
Antoine Pierre Steyaert was de zoon van de Brugse schilder Antoine Ignace Steyaert die zich in Gent had gevestigd. Hij verwierf vooral bekendheid als schilder en tekenaar van landschappen waarmee hij meermaals aan de Gentse salons deelnam. In dit zelfportret zien we de kunstenaar in zijn vertrouwde omgeving, zijn Gentse atelier in Onderbergen. De doorkijk rechts biedt uitzicht op de…
Lees meer
Antoine Pierre Steyaert was de zoon van de Brugse schilder Antoine Ignace Steyaert die zich in Gent had gevestigd. Hij verwierf vooral bekendheid als schilder en tekenaar van landschappen waarmee hij meermaals aan de Gentse salons deelnam. In dit zelfportret zien we de kunstenaar in zijn vertrouwde omgeving, zijn Gentse atelier in Onderbergen. De doorkijk rechts biedt uitzicht op de straat en op de verdwenen kerk van het dominicanenklooster. De kunstenaar leunt met zijn arm op een italianiserend landschap, dat representatief is voor zijn oeuvre. Op de tafel liggen de attributen van zijn kunstenaarschap uitgestald: palet, doeken, verfdoos, tekenlat en penseel. Het landschap met maanlicht aan de muur is misschien van zijn vader, die in dit genre gespecialiseerd was.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Anton Pierre Steyaert RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op paneel
olieverf , paneel
Afmetingen 48.6 x 37.7 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1968-Q
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.