Duinen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Constant Permeke (schilder)

Datering

1914

Periode

20ste eeuw
Zoals Gustave De Smet en Frits Van den Berghe schilderde Constant Permeke aanvankelijk impressionistisch. Het kleurgebruik en de suggestieve toetsen in dit duinengezicht herinneren nog aan die periode. Maar de krachtige factuur, het gebruik van de matière als uitdrukkingsmiddel en constructief element, de vormvereenvoudiging en de impulsieve schilderwijze, al wat voor het expressionistisch oeuvre van Permeke zo kenmerkend zou worden…
Lees meer
Zoals Gustave De Smet en Frits Van den Berghe schilderde Constant Permeke aanvankelijk impressionistisch. Het kleurgebruik en de suggestieve toetsen in dit duinengezicht herinneren nog aan die periode. Maar de krachtige factuur, het gebruik van de matière als uitdrukkingsmiddel en constructief element, de vormvereenvoudiging en de impulsieve schilderwijze, al wat voor het expressionistisch oeuvre van Permeke zo kenmerkend zou worden, is hier in deze kleine en eenvoudige studie al aanwezig.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.