Schaduwen op het strand

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Henri Victor Wolvens (schilder)

Datering

1953

Periode

20ste eeuw
Henri-Victor Wolvens (1896-1977) behoort tot de groep schilders die na de Tweede Wereldoorlog een synthese brengen tussen expressionisme en animisme. Aanvankelijk schildert Wolvens in het begin van de jaren '20 in een realistische stijl met een voorliefde voor eenvoudige, banale onderwerpen uit zijn omgeving. Die voorliefde zal hij behouden en vinden we terug in zijn portretten, stads- en natuurgezichten. Herhaaldelijk…
Lees meer
Henri-Victor Wolvens (1896-1977) behoort tot de groep schilders die na de Tweede Wereldoorlog een synthese brengen tussen expressionisme en animisme. Aanvankelijk schildert Wolvens in het begin van de jaren '20 in een realistische stijl met een voorliefde voor eenvoudige, banale onderwerpen uit zijn omgeving. Die voorliefde zal hij behouden en vinden we terug in zijn portretten, stads- en natuurgezichten. Herhaaldelijk brengt hij de zee en het strand aan de Belgische kust in beeld. Kenmerkend voor Wolvens zijn de zwaar aangebrachte verfmassa en de krachtige, dynamische toets. Door zijn helder koloriet bereikt hij evenwel een lichtheid die de atmosfeer van een zomerse dag aan zee bijzonder goed treft.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.