Feestdag in Deurle (Sint-Martens-Latem)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave De Smet (schilder)

Datering

ca. 1931

Periode

20ste eeuw
Door de duidelijke, zware omtreklijnen met ingekleurde vlakken doet Feestdag in Deurle haast kinderlijk naïef aan. De wapperende vlaggen en de heldere accenten van witgekalkte gevels naast een overwegend warm koloriet zorgen voor een blijmoedige en onbezorgde sfeer. Vanaf zijn verblijf in Nederland gedurende de Eerste Wereldoorlog schilderde Gustave De Smet niet alleen met olieverf op doek maar ook op…
Lees meer
Door de duidelijke, zware omtreklijnen met ingekleurde vlakken doet Feestdag in Deurle haast kinderlijk naïef aan. De wapperende vlaggen en de heldere accenten van witgekalkte gevels naast een overwegend warm koloriet zorgen voor een blijmoedige en onbezorgde sfeer. Vanaf zijn verblijf in Nederland gedurende de Eerste Wereldoorlog schilderde Gustave De Smet niet alleen met olieverf op doek maar ook op papier of karton. Vaak zijn het volledig uitgewerkte studies van een motief dat de kunstenaar nadien, meestal op een groter formaat, op doek uitvoerde. Ook van Feestdag in Deurle, geschilderd met olieverf op papier, bestaat een grotere versie op doek, thans in privébezit.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Gustave De Smet VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op papier
olieverf , papier
Afmetingen 63.5 x 76.3 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1955-D
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.