Vrouw in de keuken

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jean Brusselmans (schilder)

Datering

1935

Periode

20ste eeuw
Het intimistisch tafereel van een vrouw in de keuken herleidde Jean Brusselmans tot een gestileerde compositie van vlakken en lijnen. Door de strakke vormgeving en extreme vereenvoudiging zijn alle elementen in het schilderij tot hun wezenlijke vorm teruggebracht. De heldere kleuraccenten van rood en wit verlevendigen enigszins de wat sombere en armoedige omgeving waarin Brusselmans zijn vrouw schilderde. Haar houding…
Lees meer
Het intimistisch tafereel van een vrouw in de keuken herleidde Jean Brusselmans tot een gestileerde compositie van vlakken en lijnen. Door de strakke vormgeving en extreme vereenvoudiging zijn alle elementen in het schilderij tot hun wezenlijke vorm teruggebracht. De heldere kleuraccenten van rood en wit verlevendigen enigszins de wat sombere en armoedige omgeving waarin Brusselmans zijn vrouw schilderde. Haar houding is berustend en haar gelaatstrekken drukken nauwelijks enige emotie uit. Rondom haar zien we de attributen van een eenvoudig bestaan, voorwerpen die ook in Brusselmans’ stillevens vaak terugkomen. In zijn zoeken naar de juiste vorm vond de kunstenaar in zijn dagelijkse omgeving steeds nieuwe inspiratie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.