Danseressen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jean Louis Forain (schilder)

Datering

ca. 1910

Periodes

19de eeuw, 20ste eeuw
In zijn tijd genoot Jean-Louis Forain ruime bekendheid als karikaturist. Zijn schilderkunstige werk vertoont de invloed van Edgar Degas, een hechte vriend. Met hem nam Forain deel aan de tentoonstellingen van de impressionisten in Parijs. In dit schilderij zijn twee onschuldig ogende danseresjes voorgesteld die, vermoedelijk in de coulissen van het theater, met begerige ogen bekeken worden door een wat…
Lees meer
In zijn tijd genoot Jean-Louis Forain ruime bekendheid als karikaturist. Zijn schilderkunstige werk vertoont de invloed van Edgar Degas, een hechte vriend. Met hem nam Forain deel aan de tentoonstellingen van de impressionisten in Parijs. In dit schilderij zijn twee onschuldig ogende danseresjes voorgesteld die, vermoedelijk in de coulissen van het theater, met begerige ogen bekeken worden door een wat oudere, uitgezakte en dronken burgerman. Het is een thema dat Forain regelmatig in schilderijen uitwerkte. Opvallend is hier het contrast tussen de impressionistische manier waarop de tutu’s van de danseressen zijn voorgesteld en de meer sobere schilderstijl in het sombere, zwarte uitgangskostuum van de man.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.