Kunstpenning: Geschenk aan een gevangen soldaat

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jules Fonson (atelier)
,
Godfried Devreese (medailleur)

Datering

1914 - 1915

Periode

20ste eeuw
Deze penning is in die zin origineel dat de keerzijde een vervolg is op de voorzijde. Op de voorzijde zien we een vrouw een geschenk aanbrengen voor een gevangene terwijl we op de keerzijde de gevangene in zijn cel zien die het pakje aanneemt. Oscar Roty had dit procedé van keerzijde - vervolg van voorzijde reeds toegepast in zijn plaquette…
Lees meer
Deze penning is in die zin origineel dat de keerzijde een vervolg is op de voorzijde. Op de voorzijde zien we een vrouw een geschenk aanbrengen voor een gevangene terwijl we op de keerzijde de gevangene in zijn cel zien die het pakje aanneemt. Oscar Roty had dit procedé van keerzijde - vervolg van voorzijde reeds toegepast in zijn plaquette over de gevangenis van Fresnes-les-Rungis (eveneens in deze verzameling aanwezig). Deze penning werd ook uitgegeven op klein formaat als hangertje met een diameter van 28 mm. Voor de uitbeelding van het meisje stond het dochtertje van de zus van Devreese, Hortense, model. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de verkoop van deze penning tijdelijk verboden door de Duitse bezetter.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.