Plaquette: Het briesje (voorzijde)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jean-Paul Aubé (medailleur)

Datering

ca 1910

Periode

20ste eeuw
Deze kunstpenning ontworpen door de Franse medailleur Jean-Paul Aubé, werd gepresenteerd op de Salon van de Medaille tijdens de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1910. Op de voorzijde wordt allegorisch een briesje afgebeeld onder de vorm van een naakte figuur die neerdaalt uit de wolken om zeilboten vooruit te blazen. Rechts in de verte staat een vuurtoren, links gaat de zon…
Lees meer
Deze kunstpenning ontworpen door de Franse medailleur Jean-Paul Aubé, werd gepresenteerd op de Salon van de Medaille tijdens de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1910. Op de voorzijde wordt allegorisch een briesje afgebeeld onder de vorm van een naakte figuur die neerdaalt uit de wolken om zeilboten vooruit te blazen. Rechts in de verte staat een vuurtoren, links gaat de zon onder. Onderaan op de afsnede verschijnt de titel "La Brise". De keerzijde, die een zeilboot op een woelige zee afbeeldt, werd afzonderlijk gepresenteerd. (zie 1911-U-2)
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.