Viaticum

Public Domain

Kunstenaar / maker

Charles De Groux (schilder)

Periode

19de eeuw
Charles De Groux schilderde bij voorkeur het harde leven van boeren en arbeiders. Zijn sociaal geïnspireerd realisme is vaak religieus getint, zoals in Gebed voor het eten en Viaticum (De laatste sacramenten). Van beide werken maakte De Groux verscheidene versies. De melancholie en de uitdrukking van De Groux’ empathie met de verdrukten maakten op Vincent van Gogh een diepe indruk…
Lees meer
Charles De Groux schilderde bij voorkeur het harde leven van boeren en arbeiders. Zijn sociaal geïnspireerd realisme is vaak religieus getint, zoals in Gebed voor het eten en Viaticum (De laatste sacramenten). Van beide werken maakte De Groux verscheidene versies. De melancholie en de uitdrukking van De Groux’ empathie met de verdrukten maakten op Vincent van Gogh een diepe indruk. De Nederlandse schilder baseerde zijn Aardappeleters uit 1885 rechtstreeks op De Groux’ Gebed voor het eten.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.