Piëta of De zeven smarten van Maria

Public Domain

Kunstenaar / maker

Anonieme meester (schilder)

Periode

16de eeuw
Dit werk stond vroeger te boek als De zeven smarten van Maria. De Piëta – Italiaans voor medelijden – is een van die zeven smarten. In het landschap achter Maria zijn ook de zes andere weergegeven: De voorspelling van Jezus’ Lijden door Simeon bij de Opdracht in de tempel, De vlucht naar Egypte, Jezus zoekgeraakt in de tempel, Maria ontmoet…
Lees meer
Dit werk stond vroeger te boek als De zeven smarten van Maria. De Piëta – Italiaans voor medelijden – is een van die zeven smarten. In het landschap achter Maria zijn ook de zes andere weergegeven: De voorspelling van Jezus’ Lijden door Simeon bij de Opdracht in de tempel, De vlucht naar Egypte, Jezus zoekgeraakt in de tempel, Maria ontmoet Jezus op weg naar Golgotha, De kruisiging en De graflegging. De uitvoering van het landschap en van de kleine, summier geschetste figuurtjes in de achtergrond is erg verschillend van de manier waarop de Piëta op het voorplan is geschilderd. Die kopieerde de kunstenaar, met enkele kleine varianten, van een gravure naar Raphaël.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Anonieme meester
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op paneel
olieverf , paneel
Afmetingen 79 x 68.5 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1923-D
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.