Zonnige boom

Public Domain

Kunstenaar / maker

Emile Claus (schilder)

Datering

1900

Periode

20ste eeuw
Emile Claus schilderde bij voorkeur in de onmiddellijke omgeving van Villa Zonneschijn, zijn landhuis aan de Leie in Astene (Deinze). Het landhuis, de bloementuin en de bomen op het domein komen in zijn werk veelvuldig aan bod. In dit schilderij gaf de kunstenaar de warme gloed van de voorjaarszon van maart 1900 weer. Het schilderij is een van de beste…
Lees meer
Emile Claus schilderde bij voorkeur in de onmiddellijke omgeving van Villa Zonneschijn, zijn landhuis aan de Leie in Astene (Deinze). Het landhuis, de bloementuin en de bomen op het domein komen in zijn werk veelvuldig aan bod. In dit schilderij gaf de kunstenaar de warme gloed van de voorjaarszon van maart 1900 weer. Het schilderij is een van de beste voorbeelden van Claus’ luminisme, in de gedifferentieerde penseelvoering en een opvallende coloristische beheersing in de combinatie van tere rozen, paarsen en groenen. Het indrukwekkende profiel van de oude boom wordt nog versterkt door het diffuse, verglijdende licht dat doorheen de takken schijnt.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.