Het Neptunusbassin in Versailles

Public Domain

Kunstenaar / maker

Charles-François Daubigny (schilder)

Datering

ca. 1866

Periode

19de eeuw
Het onderwerp van dit schilderij is eerder ongewoon voor Charles-François Daubigny. Als modern landschapschilder koos hij niet voor toeristische plekjes. Hier nam hij een architecturaal historisch element als onderwerp. Het schilderij is echter een momentopname, waarbij de blik van de kunstenaar niet op architecturale en sculpturale details maar op het geheel gericht was. Het resultaat is een bijzonder virtuoos geschilderde…
Lees meer
Het onderwerp van dit schilderij is eerder ongewoon voor Charles-François Daubigny. Als modern landschapschilder koos hij niet voor toeristische plekjes. Hier nam hij een architecturaal historisch element als onderwerp. Het schilderij is echter een momentopname, waarbij de blik van de kunstenaar niet op architecturale en sculpturale details maar op het geheel gericht was. Het resultaat is een bijzonder virtuoos geschilderde impressie. Dergelijke schetsen werden door tijdgenoten als bijzonder modern ervaren, en verklaren Daubigny’s invloed op de ontwikkeling van het Franse impressionisme.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles-François Daubigny VIAF RKD
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 37.7 x 70.3 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1920-K
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.