Slavin met een fruitschaal

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jules Joseph Lefebvre (schilder)

Datering

ca. 1874

Periode

19de eeuw
Slavin met een fruitschaal van Jules Lefebvre werd aangekocht op de Salon van Gent in 1874. Het is representatief voor het soort Franse kunst dat bij de Gentse kunstliefhebbers in deze periode goed in de markt lag. Als winnaar van de Prix de Rome verwierf Lefebvre in het Parijs van de jaren zestig faam als schilder van verleidelijke vrouwenportretten en…
Lees meer
Slavin met een fruitschaal van Jules Lefebvre werd aangekocht op de Salon van Gent in 1874. Het is representatief voor het soort Franse kunst dat bij de Gentse kunstliefhebbers in deze periode goed in de markt lag. Als winnaar van de Prix de Rome verwierf Lefebvre in het Parijs van de jaren zestig faam als schilder van verleidelijke vrouwenportretten en erotische naakten met zogenaamde Bijbelse en mythologische verwijzingen die konden wedijveren met deze van William Bouguereau. De Slavin met een fruitschaal is minder uitdagend dan sommige van zijn frontale naakten, maar het exotisch parfum en de suggestieve plaatsing van de rijpe vruchten verlenen aan dit schilderij een uitgesproken erotisch karakter. Naast leraar aan de Ecole des Beaux-Arts was Lefebvre ook verbonden aan de Académie Julien, waar hij onder andere les gaf aan William Hart, Félix Vallotton en Fernand Khnopff.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.