Na het avondlijk onweer

Public Domain

Kunstenaar / maker

Hippolyte Boulenger (schilder)

Datering

ca. 1870 - ca. 1871

Periode

19de eeuw
In het midden van de jaren 1860 trad Hippolyte Boulenger op de voorgrond met een voor België nieuw soort landschappen, onstuimig geschilderd, zwaar in de verf gezet, schetsmatig en vol realistische lokaalkleuren. Zijn voorliefde voor uitzonderlijke weersomstandigheden, zoals storm en onweer, verbindt hem nog met de romantiek. In de laatste jaren van zijn leven verbleef Boulenger geregeld tijdens de zomermaanden…
Lees meer
In het midden van de jaren 1860 trad Hippolyte Boulenger op de voorgrond met een voor België nieuw soort landschappen, onstuimig geschilderd, zwaar in de verf gezet, schetsmatig en vol realistische lokaalkleuren. Zijn voorliefde voor uitzonderlijke weersomstandigheden, zoals storm en onweer, verbindt hem nog met de romantiek. In de laatste jaren van zijn leven verbleef Boulenger geregeld tijdens de zomermaanden in de Ardennen. Na het avondlijk onweer is mogelijk daar ontstaan. Het landschap is naar de natuur geschilderd, maar bevat weinig topografische details. Het gaat hier veeleer om de spontane uitdrukking van een emotionele natuurbeleving.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.