Zelfportret

Public Domain

Kunstenaar / maker

Félix De Vigne (schilder)

Periode

19de eeuw
Félix De Vigne maakte deel uit van een Gentse kunstenaarsfamilie en werd vooral bekend als schilder van historische taferelen. Enkele daarvan, zoals Vrije foor in Gent in de middeleeuwen behoren tot de collectie van het Gentse Museum voor Schone Kunsten. Uiteindelijk bekwaamde hij zich in het portretgenre. Daarnaast was hij ook actief als graveur en kunsthistoricus. Zo publiceerde hij tussen…
Lees meer
Félix De Vigne maakte deel uit van een Gentse kunstenaarsfamilie en werd vooral bekend als schilder van historische taferelen. Enkele daarvan, zoals Vrije foor in Gent in de middeleeuwen behoren tot de collectie van het Gentse Museum voor Schone Kunsten. Uiteindelijk bekwaamde hij zich in het portretgenre. Daarnaast was hij ook actief als graveur en kunsthistoricus. Zo publiceerde hij tussen 1835 en 1847 enkele kunsthistorische werken, waaronder het Vademecum der schilders.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.