Portret van een Italiaanse vrouw

Public Domain

Kunstenaar / maker

Théodore Chassériau (schilder)

Datering

ca. 1840 - ca. 1841

Periode

19de eeuw
Théodore Chassériau behoort tot de klassieke, academische richting in de negentiende-eeuwse Franse schilderkunst. Hij was een leerling van Dominique Ingres, in wiens stijl hij aanvankelijk werkte. Later, mede onder invloed van een reis naar Algerije, nemen kleur en dynamiek in zijn werk toe. Dit portret behoort tot een reeks studies naar het leven die de jonge kunstenaar rond 1840-41 tijdens…
Lees meer
Théodore Chassériau behoort tot de klassieke, academische richting in de negentiende-eeuwse Franse schilderkunst. Hij was een leerling van Dominique Ingres, in wiens stijl hij aanvankelijk werkte. Later, mede onder invloed van een reis naar Algerije, nemen kleur en dynamiek in zijn werk toe. Dit portret behoort tot een reeks studies naar het leven die de jonge kunstenaar rond 1840-41 tijdens zijn verblijf in Rome en Napels maakte. Er zijn vier studies van de kunstenaar bekend die vermoedelijk dezelfde jonge vrouw als model hebben. Zijn kunst is nobel en tegelijk zinnelijk. De mysterieuze charme ervan vloeit in hoofdzaak voort uit het type vrouwen dat hij afbeeldde.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.