Dorp en boogschieting

Public Domain

Kunstenaar / maker

Constant Permeke (schilder)

Datering

ca. 1935

Periode

20ste eeuw
Na de Eerste Wereldoorlog vestigde Constant Permeke zich eerst in Oostende en vanaf 1923 in Jabbeke, een dorp tussen Oostende en Brugge. Naast figuren en dorpsscènes schilderde Permeke talrijke landschappen en zeegezichten, waarin de grootsheid van de natuur overheerst. De aanvankelijke invloed van het Franse kubisme verdwijnt geleidelijk uit zijn werk en maakt plaats voor een vrije en losse schilderwijze…
Lees meer
Na de Eerste Wereldoorlog vestigde Constant Permeke zich eerst in Oostende en vanaf 1923 in Jabbeke, een dorp tussen Oostende en Brugge. Naast figuren en dorpsscènes schilderde Permeke talrijke landschappen en zeegezichten, waarin de grootsheid van de natuur overheerst. De aanvankelijke invloed van het Franse kubisme verdwijnt geleidelijk uit zijn werk en maakt plaats voor een vrije en losse schilderwijze en zwaar opgezette verfmassa’s. Het dorp onder de compacte wolkenhemel is met enkele snelle toetsen neergezet. Permeke toont hier een wedstrijd in het kruisboogschieten, een geliefd volksvermaak waaraan hijzelf graag deelnam.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.