Verzamelaars van prenten

Public Domain

Kunstenaar / maker

Honoré Daumier (schilder)

Datering

ca. 1870 - ca. 1873

Periode

19de eeuw
Honoré Daumier is voornamelijk bekend als tekenaar en lithograaf. Er zijn bijna vierduizend prenten van hem bekend. Daarin hekelde hij de bourgeoisie van zijn tijd of bekeek hij de verdrukten van de maatschappij met milde spot. Schilderen met olieverf ervoer Daumier als tijdrovend en vele van zijn schilderijen bleven onafgewerkt. Tot zijn geliefkoosde onderwerpen behoren taferelen uit het dagelijkse leven…
Lees meer
Honoré Daumier is voornamelijk bekend als tekenaar en lithograaf. Er zijn bijna vierduizend prenten van hem bekend. Daarin hekelde hij de bourgeoisie van zijn tijd of bekeek hij de verdrukten van de maatschappij met milde spot. Schilderen met olieverf ervoer Daumier als tijdrovend en vele van zijn schilderijen bleven onafgewerkt. Tot zijn geliefkoosde onderwerpen behoren taferelen uit het dagelijkse leven en portretten van kunstenaars en advocaten. Ook Verzamelaars van prenten is een thema dat Daumier meermaals behandelde. De Gentse studie wordt gesitueerd omstreeks 1870-1873, een periode waarin de kunstenaar een vluchtige penseelvoering en theatrale lichteffecten hanteerde. De aandacht ging naar de expressieve houding van de liefhebbers.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.