Portretplaquette van Henri Bouilhet

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monnaie de Paris (atelier)
,
Emile-Séraphin Vernier (medailleur)

Datering

1910

Periode

20ste eeuw
Henri Bouilhet (1830-1910) studeerde in 1848 af aan de "Ecole Centrale" als scheikundig ingenieur. Zijn oom, Charles Christofle, nam hem in dienst. Bouilhet werkte er vooral voor de stad Parijs. Hij produceerde er ondermeer een servies van honderd vergulde couverts voor de Tuileries. In 1862 stichtte hij in Karlsruhe, samen met Paul Christofle, de "Société Christofle", nog steeds bekend voor…
Lees meer
Henri Bouilhet (1830-1910) studeerde in 1848 af aan de "Ecole Centrale" als scheikundig ingenieur. Zijn oom, Charles Christofle, nam hem in dienst. Bouilhet werkte er vooral voor de stad Parijs. Hij produceerde er ondermeer een servies van honderd vergulde couverts voor de Tuileries. In 1862 stichtte hij in Karlsruhe, samen met Paul Christofle, de "Société Christofle", nog steeds bekend voor de produktie van bestekken. Henri Bouilhet werd lid van de "Conseil Supérieure des Beaux Arts", voorzitter van de Jury van de Orfévrerie op de Wereldtentoonstelling te Parijs in 1900 en voorzitter van de "Union Centrale des arts décoratifs". Séraphin Vernier bracht hem hulde met deze portretpenning.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.