Huwelijksplaquette voor een zilveren jubileum

© René Baudichon

Kunstenaar(s) / maker(s)

René Baudichon (medailleur)
,
Monnaie de Paris (atelier)

Datering

1903

Periode

20ste eeuw
Deze boogplaquette werd te koop aangeboden voor de viering van een zilveren huwelijksjubileum in de catalogus van de Monnaie de Paris. Op de voorzijde wordt een man en een vrouw voorgesteld op een bankje voor een boom in een landschap. Op de keerzijde staat een naakt kindje dat een appel uit een boom plukt. Deze plaquette was te zien op…
Lees meer
Deze boogplaquette werd te koop aangeboden voor de viering van een zilveren huwelijksjubileum in de catalogus van de Monnaie de Paris. Op de voorzijde wordt een man en een vrouw voorgesteld op een bankje voor een boom in een landschap. Op de keerzijde staat een naakt kindje dat een appel uit een boom plukt. Deze plaquette was te zien op het Salon van de medaille te Parijs in 1904 en zes jaar later ook in Brussel bij de Franse afdeling in de Salon des Manifactures Nationales bij de producties van de Monnaie de Paris.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.