Portret van een jonge vrouw

Public Domain

Kunstenaar / maker

William Hogarth (schilder)

Datering

ca. 1740

Periode

18de eeuw
William Hogarth is vooral gekend om zijn verhalende, satirische en moraliserende prenten en schilderijen. In zijn tijd was hij eveneens een vermaarde portrettist. Aanvankelijk concentreerde de kunstenaar zich op het portretteren van de aristocraten, later, vanaf 1740, op welgestelde burgers. Dat was op dat moment nieuw in de Engelse portretkunst. Als vernieuwer van het Engelse portret en waarnemer van de…
Lees meer
William Hogarth is vooral gekend om zijn verhalende, satirische en moraliserende prenten en schilderijen. In zijn tijd was hij eveneens een vermaarde portrettist. Aanvankelijk concentreerde de kunstenaar zich op het portretteren van de aristocraten, later, vanaf 1740, op welgestelde burgers. Dat was op dat moment nieuw in de Engelse portretkunst. Als vernieuwer van het Engelse portret en waarnemer van de society van zijn tijd tekende Hogarth hier scherp de trekken en de geest van een vrouw, gestoken in een witzijden japon met zilveren weerglans. De houding wijst op een rijzende sociale klasse. De delicate en spontane penseelvoering is typisch rococo.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.