Keizer Karel en zijn minnares Johanna van der Gheynst bij de wieg van hun dochter Margaretha

Public Domain

Kunstenaar / maker

Théodore-Joseph Canneel (schilder)

Datering

1844

Periode

19de eeuw
In dit genretafereel geeft Théodore Canneel ons een geromantiseerd beeld van het intieme leven van de keize. Johanna van der Gheynst, dochter van een tapijtwever uit de omgeving van Oudenaarde, schonk in 1522 het leven aan een dochter, de latere Margaretha van Parma. Canneels werken zijn sober, hij had oog voor detail, maar zijn historisch realisme is, in tegenstelling tot…
Lees meer
In dit genretafereel geeft Théodore Canneel ons een geromantiseerd beeld van het intieme leven van de keize. Johanna van der Gheynst, dochter van een tapijtwever uit de omgeving van Oudenaarde, schonk in 1522 het leven aan een dochter, de latere Margaretha van Parma. Canneels werken zijn sober, hij had oog voor detail, maar zijn historisch realisme is, in tegenstelling tot dat van Henri Leys, altijd ondergeschikt aan het verhaal. Naast portretten, historiestukken en genretaferelen legde Canneel zich toe op de monumentale schilderkunst. Zo verzorgde hij de wandschilderingen in de Heilige Kerstkerk en in de Sint-Annakerk in Gent.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Théodore-Joseph Canneel VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 108.2 x 80.5 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1911-EG
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.