Schets

Public Domain

Kunstenaar / maker

Antoine Joseph Wiertz (schilder)

Periode

19de eeuw
De romantische schilder Antoine Wiertz had een grote bewondering voor Peter Paul Rubens. Van Rubens nam Wiertz het vitale koloriet, het clair-obscur, de zwierige penseelvoering en de dynamische toon over. Deze schets wordt gekenmerkt door een spontane en levendige schilderstijl. Het is eerder een schilderoefening, waarin een luguber tafereel suggestief is weergegeven in een schetsmatige techniek, die aan het geheel…
Lees meer
De romantische schilder Antoine Wiertz had een grote bewondering voor Peter Paul Rubens. Van Rubens nam Wiertz het vitale koloriet, het clair-obscur, de zwierige penseelvoering en de dynamische toon over. Deze schets wordt gekenmerkt door een spontane en levendige schilderstijl. Het is eerder een schilderoefening, waarin een luguber tafereel suggestief is weergegeven in een schetsmatige techniek, die aan het geheel een grote expressiviteit en beweeglijkheid verleent. Tegelijk overheerst een dreigende, bijna apocalyptische sfeer, die een voorbode lijkt voor symbolistische taferelen van bijvoorbeeld Henry De Groux.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.