Masker van een sater

Public Domain

Kunstenaar / maker

Friedrich Wilheim Hörnlein (medailleur)

Datering

1909

Periode

20ste eeuw
Friedrich Hörnlein (1873-1945) studeerde beeldhouw- en schilderkunst aan de Academie te Dresden. Hij was net als Bosselt een voorstander van traditionele technieken, het rechtstreeks op metaal graveren en het gieten van penningen. Niet alleen zijn technieken, maar ook zijn onderwerpen volgden de traditie van de Antieke Oudheid en de Renaissance. Deze eenzijdig gegoten medaille toont het masker van een sater…
Lees meer
Friedrich Hörnlein (1873-1945) studeerde beeldhouw- en schilderkunst aan de Academie te Dresden. Hij was net als Bosselt een voorstander van traditionele technieken, het rechtstreeks op metaal graveren en het gieten van penningen. Niet alleen zijn technieken, maar ook zijn onderwerpen volgden de traditie van de Antieke Oudheid en de Renaissance. Deze eenzijdig gegoten medaille toont het masker van een sater met uitgestoken tong en een sikje.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.