De gevangenis van Fresnes-les-Rungis

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Oscar Roty (medailleur)
,
Monnaie de Paris (atelier)

Datering

1900

Periode

19de eeuw
De gevangenis van Fresnes-les-Rungis werd ontworpen door de Franse architect François Henri Poussin. De bouw ervan nam drie jaar in beslag. In 1900 werd deze mooie plaquette in opdracht van de bouwheren, ontworpen door Oscar Roty. Ze werd tentoongesteld te Brussel op de Salon van de Medaille tijdens de Wereldtentoonstelling in 1910 samen met de getekende ontwerpen. De voorzijde stelt…
Lees meer
De gevangenis van Fresnes-les-Rungis werd ontworpen door de Franse architect François Henri Poussin. De bouw ervan nam drie jaar in beslag. In 1900 werd deze mooie plaquette in opdracht van de bouwheren, ontworpen door Oscar Roty. Ze werd tentoongesteld te Brussel op de Salon van de Medaille tijdens de Wereldtentoonstelling in 1910 samen met de getekende ontwerpen. De voorzijde stelt een drieluik voor met links een wenende gevangene, in het midden een gevangene aan het werk en rechts een gevangene die bezoek van vrouw en kind ontvangt. Op de keerzijde gaat zijn "verhaal" verder en verlaat hij de gevangenis met vrouw en kind als een nieuw mens. Roty slaagt hier volkomen in zijn opzet om voor- en keerzijde volledig op elkaar te laten aansluiten. Deze plaquette oogstte toen zoveel bijval dat ze terug te vinden is in bijna alle gespecialiseerde publicaties over deze periode.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.