Herinneringsplaquette aan de begrafenis van president Carnot op 24 juni 1894

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Oscar Roty (medailleur)
,
Monnaie de Paris (atelier)

Datering

1894

Periode

19de eeuw
Op de voorzijde van deze plaquette is president Carnot op zijn sterfbed afgebeeld, met naast zich een vrouw met rouwsluier. Op de keerzijde wordt de begrafenisstoet weergegeven. Marie-François Sadi Carnot was de derde generatie van een familie van Franse politici. Hij werd geboren in Limoges in 1837 en werd burgerlijk ingenieur. Hij werd lid van de Nationale Vergadering en steunde…
Lees meer
Op de voorzijde van deze plaquette is president Carnot op zijn sterfbed afgebeeld, met naast zich een vrouw met rouwsluier. Op de keerzijde wordt de begrafenisstoet weergegeven. Marie-François Sadi Carnot was de derde generatie van een familie van Franse politici. Hij werd geboren in Limoges in 1837 en werd burgerlijk ingenieur. Hij werd lid van de Nationale Vergadering en steunde er Gambetta. In 1887 werd hij tot president van Frankrijk verkozen en bekleedde, door zijn onpartijdigheid, dit ambt met grote waardigheid. Hij kwam door een anarchistische aanslag om het leven in Lyon in 1894. Zijn begrafenis op 1 juli werd door Oscar Roty op treffende wijze vereeuwigd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.