Vergulde huizen (De burgerlijke griffie op de Burg in Brugge)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Frantz Charlet (schilder)

Periode

19de eeuw
Frantz Charlet schilderde volgens de Franse impressionistische traditie landschappen, stadsgezichten, portretten en huiselijke taferelen. De kunstenaar was een meester in het weergeven van de subtiele vibraties van het steeds wisselende licht en van eenmalige indrukken die hij vertolkte in schetsmatige, dynamische en kleurrijke voorstellingen. Charlet speelde een belangrijke rol bij de oprichting van Les Vingt. Aanvankelijk was de kunstenaar de…
Lees meer
Frantz Charlet schilderde volgens de Franse impressionistische traditie landschappen, stadsgezichten, portretten en huiselijke taferelen. De kunstenaar was een meester in het weergeven van de subtiele vibraties van het steeds wisselende licht en van eenmalige indrukken die hij vertolkte in schetsmatige, dynamische en kleurrijke voorstellingen. Charlet speelde een belangrijke rol bij de oprichting van Les Vingt. Aanvankelijk was de kunstenaar de secretaris van de kring. Al snel zag hij in dat deze functie hem te veel in beslag zou nemen en nam ontslag. Octave Maus volgde hem in de functie op. Charlet beëindigde zijn schildersloopbaan in Parijs waar hij regelmatig bij de Société Nationale des Beaux-Arts en in de Galerie Georges Petit exposeerde.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Frantz Charlet VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf AAT , doek AAT
Afmetingen 111 x 125.5 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1902-O
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.