Het Toreken op de Vrijdagmarkt in Gent

Public Domain

Kunstenaar / maker

François Jean Louis Boulanger (schilder)

Datering

1845

Periode

19de eeuw
Van François Boulanger zijn hoofdzakelijk stadsgezichten bekend van Brugge, Amsterdam en vooral van zijn geboortestad Gent. Hier zien we het Toreken op de Vrijdagmarkt. Het Toreken, gildehuis van de huidenvetters of leerlooiers, werd rond 1450 gebouwd en was het kloppend hart van het grootste marktplein in Gent. Later deed het in gotische stijl opgetrokken gebouw dienst als opslagplaats, winkel of…
Lees meer
Van François Boulanger zijn hoofdzakelijk stadsgezichten bekend van Brugge, Amsterdam en vooral van zijn geboortestad Gent. Hier zien we het Toreken op de Vrijdagmarkt. Het Toreken, gildehuis van de huidenvetters of leerlooiers, werd rond 1450 gebouwd en was het kloppend hart van het grootste marktplein in Gent. Later deed het in gotische stijl opgetrokken gebouw dienst als opslagplaats, winkel of herberg. Toen Boulanger het schilderde was er een kledingzaak gevestigd zoals het opschrift links midden op de gevel van het Toreken vermeldt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker François Jean Louis Boulanger VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf AAT , doek AAT
Afmetingen 39.8 x 32.4 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1978-U
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.