Slagerij in Tanger

Public Domain

Kunstenaar / maker

Théo Van Rysselberghe (tekenaar)

Datering

1882

Periode

19de eeuw
In 1882 won Théo van Rysselberghe een reisbeurs, waarmee hij samen met Constantin Meunier, Dario de Regoyos en Frantz Charlet naar Spanje kon reizen. Hij trok verder naar Marokko, zoals ook zijn leraar Jean Portaels had gedaan, op zoek naar exotische motieven en verfrissende indrukken. In Marokko liet Van Rysselberghe zich vooral inspireren door alledaagse straattaferelen. Hij verwerkte ze aan…
Lees meer
In 1882 won Théo van Rysselberghe een reisbeurs, waarmee hij samen met Constantin Meunier, Dario de Regoyos en Frantz Charlet naar Spanje kon reizen. Hij trok verder naar Marokko, zoals ook zijn leraar Jean Portaels had gedaan, op zoek naar exotische motieven en verfrissende indrukken. In Marokko liet Van Rysselberghe zich vooral inspireren door alledaagse straattaferelen. Hij verwerkte ze aan de hand van een krachtig kleurenpalet met oog voor een zorgvuldige lichtbehandeling. Daarbij hanteerde de kunstenaar het paletmes om zijn werk met bijna geometrische vlekken te ‘construeren’.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.