De Sint-Catharinakerk in Wondelgem (Gent)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Georges Buysse (schilder)

Datering

1901

Periode

20ste eeuw
Het werk van Georges Buysse is exemplarisch voor de Gentse kunstscène op het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw, gedomineerd door impressionisme en luminisme. Buysse is wellicht niet de meest bekende van de luministen maar speelde als medeoprichter van de groep Vie et lumière een niet onbelangrijke rol bij de verspreiding van het impressionisme en…
Lees meer
Het werk van Georges Buysse is exemplarisch voor de Gentse kunstscène op het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw, gedomineerd door impressionisme en luminisme. Buysse is wellicht niet de meest bekende van de luministen maar speelde als medeoprichter van de groep Vie et lumière een niet onbelangrijke rol bij de verspreiding van het impressionisme en neo-impressionisme in Vlaanderen. Hoewel hij vanaf 1890 meer kleur gaat gebruiken en klaarder gaat schilderen, blijven een lichte toets, subtiele kleurnuances en een ingetogen poëtische beeldtaal constante kenmerken doorheen Buysses carrière. Het eenvoudige maar schitterende spel van horizontale en verticale lijnen in de compositie bewijst bovendien dat hij niet alleen een opmerkelijk colorist is maar tegelijkertijd een scherpe blik heeft op de realiteit.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.