Gezicht op het Colosseum in Rome

Public Domain

Kunstenaar / maker

Josse Sébastien Van den Abeele (schilder)

Datering

ca. 1837

Periode

19de eeuw
Zoals vele kunstenaars verbleef Josse Sébastien Van den Abeele een tijdlang in Italië. Van zijn verblijf aldaar bracht hij landschappen mee zoals Gezicht op het Colosseum in Rome. Voor Van den Abeele waren de Romeinse monumenten, het landschap en de pittoreske bewoners een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het verglijdende landschap en de afnemende intensiteit van de kleuren voeren de blik…
Lees meer
Zoals vele kunstenaars verbleef Josse Sébastien Van den Abeele een tijdlang in Italië. Van zijn verblijf aldaar bracht hij landschappen mee zoals Gezicht op het Colosseum in Rome. Voor Van den Abeele waren de Romeinse monumenten, het landschap en de pittoreske bewoners een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het verglijdende landschap en de afnemende intensiteit van de kleuren voeren de blik van de toeschouwer geleidelijk in de verte. In dergelijke werken gaat de romantische interesse voor ruïnes gepaard met een archeologische belangstelling voor antieke overblijfselen. De aanwezigheid van figuren is bijkomstig en accentueert de monumentaliteit van de gebouwen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Josse Sébastien Van den Abeele VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 73.9 x 110 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1837-A
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.