Academische studie naar prent: vier kinderhoofdjes met hulplijnen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Louis Marin Bonnet
,
anoniem (tekenaar)

Datering

circa 1782 - circa 1804

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van vier kinderhoofdjes. Vier verschillende hoofdjes zijn vanuit een verschillend gezichtspunt getekend. Links is een hoofdje in profiel naar rechts te zien. In het midden bovenaan kijkt het kindje naar de linkeronderhoek. Het hoofdje hieronder is frontaal afgebeeld, kijkend naar beneden. Ten slotte is het hoofd van het kindje rechts in driekwart naar links te zien…
Lees meer
Academische studie naar prent van vier kinderhoofdjes. Vier verschillende hoofdjes zijn vanuit een verschillend gezichtspunt getekend. Links is een hoofdje in profiel naar rechts te zien. In het midden bovenaan kijkt het kindje naar de linkeronderhoek. Het hoofdje hieronder is frontaal afgebeeld, kijkend naar beneden. Ten slotte is het hoofd van het kindje rechts in driekwart naar links te zien. De naam van de tekenaar en de datum zijn onbekend. Er werd vermoedelijk getekend naar een prent uit de reeks 'Troisième Cahier de Principes de dessin, dessiné d'après nature par Le Clerc (N° 208)' van Bonnet (graveur). Deze prentenreeks focust op de verhoudingen van het gezicht. Dit is te zien aan de gestippelde hulplijnen en minimale uitwerking van de figuren. Wellicht werd deze studie gemaakt in de klas naar prenten aan de Academie van Brugge. De gebruikte media zijn zwart krijt of houtskool en bruine inkt voor de hulplijnen. Het tekenpapier is bijgesneden tot een kleiner formaat met behoud van drie originele schepranden.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Louis Marin Bonnet , anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool, gestippelde lijnen in bruine inkt
Afmetingen 290 x 458 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1191.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.