Academische studie naar prent: portret van een bebaarde man met harnas

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

1850

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie met afbeelding van een bebaarde man. De man is weergegeven van hoofd tot borsthoogte. Hij draagt een harnas en lijkt zijn handen op het handvat van een zwaard te laten rusten. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Vermoedelijk werd deze tekening gemaakt in de klas naar prenten aan de Academie van Brugge…
Lees meer
Academische studie met afbeelding van een bebaarde man. De man is weergegeven van hoofd tot borsthoogte. Hij draagt een harnas en lijkt zijn handen op het handvat van een zwaard te laten rusten. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Vermoedelijk werd deze tekening gemaakt in de klas naar prenten aan de Academie van Brugge. Een opschrift vermeldt wellicht de naam van de leerling en de datum van vervaardiging: "J.D. Naimel (?), fini le 19 10bre [18]50". In de rechterhoek onderaan is een blinddrukstempel aanwezig in schildvorm, met daarop een caduceus of gevleugelde staf met twee kronkelende slangen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 588 x 454 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1151.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.