Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Datering

1825

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een mannelijk naakt, naar levend model getekend door Pierre François Buyck in 1825. Hij werd ermee eerste bij een wedstrijd om beste plaatsen aan de academie van Brugge. Joannes Callewaert werd toen tweede: 0022.GRO0378.II. Het model is frontaal afgebeeld met het gezicht in profiel naar links. Met gespreide benen draait hij zijn torso naar links. De linkerarm…
Lees meer
Academische studie van een mannelijk naakt, naar levend model getekend door Pierre François Buyck in 1825. Hij werd ermee eerste bij een wedstrijd om beste plaatsen aan de academie van Brugge. Joannes Callewaert werd toen tweede: 0022.GRO0378.II. Het model is frontaal afgebeeld met het gezicht in profiel naar links. Met gespreide benen draait hij zijn torso naar links. De linkerarm houdt hij naar onder met gebalde hand terwijl de rechterhand op het hoofd rust. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 601 x 451 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0377.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.