Academische prent: hoofd van een man met leeuwenmuts

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

McQueen & Co. Moore (uitgever)
,
Bernard Romain Julien (prentmaker)

Datering

circa 1864

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van het hoofd van een man met een leeuwenmuts. Het gaat om een lithografie in overdruktechniek (autografie) van Julien, uitgegeven door Moore McQueen in Londen. De prent is bijgesneden en verlijmd op een steunkarton met bruin papier. De figuur is afgebeeld in profiel naar rechts. Volgens het opschrift zou de prent afkomstig zijn uit 'Etudes d'après l'Antique', een…
Lees meer
Academische prent van het hoofd van een man met een leeuwenmuts. Het gaat om een lithografie in overdruktechniek (autografie) van Julien, uitgegeven door Moore McQueen in Londen. De prent is bijgesneden en verlijmd op een steunkarton met bruin papier. De figuur is afgebeeld in profiel naar rechts. Volgens het opschrift zou de prent afkomstig zijn uit 'Etudes d'après l'Antique', een reeks over tekenkunst naar beelden uit de oudheid, met litho's van Julien. De afgebeelde figuur is getiteld 'L'Afrique'. Het gaat om de 73ste plaat uit deze reeks, waarvan hier enkel het rechterdeel van de prent te zien is. Op de volledige prent is links dezelfde figuur weergegeven in een eenvoudige lijnvoering en met hulplijnen. De volgende plaat in de reeks toont opnieuw deze figuur in een uitwerking met schaduwpartijen. Prenten uit dit soort reeksen werden gebruikt als lesmateriaal in de klassen van de academie Brugge. Ze tonen de verschillende stappen om een tekening van een figuur op te bouwen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) McQueen & Co. Moore , Bernard Romain Julien
Type lithografie
Categorie schilderingen
Materiaal
lithografie in zwarte inkt op papier, verlijmd op steunkarton
Afmetingen 270 x 186 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0799.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.