Academische studie naar sculptuur: kind met gans

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Charles Nolf (tekenaar)

Datering

1845

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een kind met gans, getekend door Charles Nolf in 1845. Het gaat om een wedstrijdstudie in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. Charles Nolf maakte deze studie naar een plaasteren kopie van het beeldhouwwerk 'Enfant à l'oie' (Louvre, Parijs). Een naakt jongetje is in profiel naar rechts afgebeeld. Hij staat rechtop met…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een kind met gans, getekend door Charles Nolf in 1845. Het gaat om een wedstrijdstudie in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. Charles Nolf maakte deze studie naar een plaasteren kopie van het beeldhouwwerk 'Enfant à l'oie' (Louvre, Parijs). Een naakt jongetje is in profiel naar rechts afgebeeld. Hij staat rechtop met gespreide benen en houdt met beide armen de nek van een gans stevig vast. Charles Nolf behaalde hiermee de hoogste score op de wedstrijd om plaatsen in februari 1845 aan de Academie Brugge. Voor deze wedstrijd werd het maximum ("de perfectie") op 60 punten vastgelegd door de jury. Nolf had een score van 50 punten en won zo met maar twee punten verschil van Eugène Legendre, die tweede werd (SAB, Academie, inv. nr. 53). Na afloop van het concours werd deze studie ingelijst en tentoongesteld in de klas, als "Tableau van Eer" (SAB, Academie, nr. 50).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles Nolf
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 631 x 479 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0700.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.