Academische studie naar prent: zittend mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Georges Laforce (tekenaar)

Datering

1835

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een zittend mannelijk naakt, getekend door Georges Laforce in 1835. Laforce, leerling aan de Academie Brugge, werd primus pares in de eerste klas naar prenten, ook 'Figure' genoemd. Hij behaalde deze prijs tijdens de wedstrijd van 1835, samen met zijn klasgenoot Auguste Derre (0022.GRO0362.II). Er werd naar een prent getekend waarop een zittend naaktmodel frontaal…
Lees meer
Academische studie naar prent van een zittend mannelijk naakt, getekend door Georges Laforce in 1835. Laforce, leerling aan de Academie Brugge, werd primus pares in de eerste klas naar prenten, ook 'Figure' genoemd. Hij behaalde deze prijs tijdens de wedstrijd van 1835, samen met zijn klasgenoot Auguste Derre (0022.GRO0362.II). Er werd naar een prent getekend waarop een zittend naaktmodel frontaal is weergegeven. Hij zit op een kussen op twee gestapelde blokken. Zijn rechtervoet staat op de grond terwijl zijn linkervoet op de laagste blok steunt. Hij houdt een lange stok vast die achter de blokken verdwijnt. Met een strenge blik kijkt hij naar links. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool. Alle opschriften en aantekeningen verwijzen naar de wedstrijddeelname. Laforce tekende nog een tweede studie naar prent: 0014.GRO0007.45.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Georges Laforce
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 684 x 474 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0638.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.