Academische studie naar prent: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jean Cierckens (tekenaar)

Datering

1836

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een mannelijk naakt, getekend door Jean Cierckens in 1836. Cierckens, leerling aan de Academie Brugge, maakte deze studie tijdens het concours om beste plaatsen. Hij won de wedstrijd in de eerste klas naar prenten, ook wel de 'Figure' klas genoemd. Het onderwerp van deze studie is een staand mannelijk naaktmodel met het gezicht in profiel…
Lees meer
Academische studie naar prent van een mannelijk naakt, getekend door Jean Cierckens in 1836. Cierckens, leerling aan de Academie Brugge, maakte deze studie tijdens het concours om beste plaatsen. Hij won de wedstrijd in de eerste klas naar prenten, ook wel de 'Figure' klas genoemd. Het onderwerp van deze studie is een staand mannelijk naaktmodel met het gezicht in profiel naar rechts. De gespierde man leunt met zijn beide handen op een lange stok. Hij houdt zijn armen daarbij boven het hoofd. Zijn hoofd is gebogen en hij kijkt omlaag. De man draagt een lendendoek. Het is onduidelijk welke prent Cierckens hier kopieerde. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Onderaan links werd na afloop van de wedstrijd genoteerd dat Cierckens eerste werd "pour places". Zijn tekennummer voor anonieme jurering staat linksboven en is doorgehaald. Onder de academiestempel ondertekende Albert Gregorius als directeur van de school.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jean Cierckens
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 618 x 506 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0634.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.