Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1792 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door een leerling aan de Academie Brugge. De naam van de tekenaar en de datum zijn niet vermeld. De aantekeningen duiden wel aan dat het om een wedstrijdtekening gaat. Rechtsboven staat de academiestempel met de handtekeningen van directeur de Cock en leraar Fricx. De leerling tekende onder de toegewezen…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door een leerling aan de Academie Brugge. De naam van de tekenaar en de datum zijn niet vermeld. De aantekeningen duiden wel aan dat het om een wedstrijdtekening gaat. Rechtsboven staat de academiestempel met de handtekeningen van directeur de Cock en leraar Fricx. De leerling tekende onder de toegewezen letter 'B' en werd eerste op de wedstrijd. Het model is frontaal en voluit weergegeven. De man staat in contrapost en laat zijn linkerarm op een hoge sokkel rusten. Hij houdt zijn andere arm achter zijn rug. De gebruikte media zijn zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt en rood krijt voor schaduwdetails (bv. bovenlip). De tekening heeft een aangelijmde strook onderaan waarop de voeten van het model verder getekend zijn.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool; hoogsels in wit krijt en schaduwdetails in rood krijt
Afmetingen 626 x 450 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0528.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.