Academische ornamentstudie naar sculptuur: reliëf met voluten in bladwerk

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Datering

circa 1854 - circa 1855

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een ornament, getekend door Louis Sorel. Sorel volgde in 1854-1855 les aan de Academie Brugge in de klas van het tekenen van 'geschaduwde ornamenten naar de antieken'. Hij werd toen primus van zijn klas, wellicht zelfs met deze wedstrijdtekening. Een ornamentreliëf met rozetten in voluten van bladwerk is weergegeven op liggend formaat. De studie is getekend naar…
Lees meer
Academische studie van een ornament, getekend door Louis Sorel. Sorel volgde in 1854-1855 les aan de Academie Brugge in de klas van het tekenen van 'geschaduwde ornamenten naar de antieken'. Hij werd toen primus van zijn klas, wellicht zelfs met deze wedstrijdtekening. Een ornamentreliëf met rozetten in voluten van bladwerk is weergegeven op liggend formaat. De studie is getekend naar een sculptuur. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, afgewerkt met hoogsels in wit krijt. De verschillende aantekeningen duiden op Sorels wedstrijddeelname. In de hoek linksboven staat zijn toegewezen tekenletter 'A'. Daarboven is de academiestempel te zien, met handtekening van secretaris Vanden Abeele. Dat Sorel eerste werd op de wedstrijd, werd rechtsonder naast zijn naam genoteerd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 450 x 730 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0496.II
Beschrijving
Onderwerp ornament
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.