Academische studie naar sculptuur: Borghese gladiator

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1800 - circa 1850

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van de Borghese gladiator. De naam van de tekenaar en de exacte vervaardigingsdatum zijn niet gekend. De studie is wellicht gemaakt naar een afgietsel van de zgn. Borghese gladiator (Louvre, Parijs). De gladiator staat op een sokkel en is vanuit frontaal gezichtspunt getekend. De krijger tilt zijn linkerarm omhoog, met het zichtbare restant van een schild op de…
Lees meer
Academische studie van de Borghese gladiator. De naam van de tekenaar en de exacte vervaardigingsdatum zijn niet gekend. De studie is wellicht gemaakt naar een afgietsel van de zgn. Borghese gladiator (Louvre, Parijs). De gladiator staat op een sokkel en is vanuit frontaal gezichtspunt getekend. De krijger tilt zijn linkerarm omhoog, met het zichtbare restant van een schild op de onderarm. Zijn hoofd is naar links gedraaid. Oorspronkelijk hield hij in zijn rechterhand een zwaard in de aanslag. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. Er zijn geen aantekeningen of opschriften. De studie is verlijmd op een kartonnen montagesteun die met papier bekleed is.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt; verlijmd op een kartonnen steundrager
Afmetingen 748 x 530 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0491.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.