Academische studie naar prent: hoofd van Sappho

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jozef Biccler (tekenaar)

Datering

1883

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar een prent van Sappho, getekend door Jozef Biccler in 1883. Biccler was toen leerling aan de Academie Brugge in de tweede klas naar prenten of 'grote kop'. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd eerste. Een jonge vrouw is tot aan de borst, in profiel naar rechts getekend. Haar haren zijn vastgemaakt met een doek…
Lees meer
Academische studie naar een prent van Sappho, getekend door Jozef Biccler in 1883. Biccler was toen leerling aan de Academie Brugge in de tweede klas naar prenten of 'grote kop'. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd eerste. Een jonge vrouw is tot aan de borst, in profiel naar rechts getekend. Haar haren zijn vastgemaakt met een doek en linten. De Griekse dichteres Sappho is hier afgebeeld. Gelijkaardige Romeinse bustes worden in het Prado (Madrid) en Museo Nazionale Romano bewaard. Biccler maakte deze studie in zwart krijt of houtskool naar een prent van dit type buste. Om welke prent het exact gaat is nog onbekend. De verschillende aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel te zien, met Bicclers toegewezen letter 'HH'. Daarbij staat ook Eugène Copman handtekening. In welke hoedanigheid hij signeerde is nog onduidelijk. Dat Biccler eerste werd, noteerde men in de aantekening rechts. Daarbij werden ook zijn naam en het wedstrijdjaar opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jozef Biccler
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 602 x 421 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0464.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.