Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Datering

1854

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model, gemaakt door Jules Wagemaeker in 1854. Wagemaeker was toen leerling aan de Academie Brugge in de klas naar model. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd om plaatsen en werd hierbij tweede. Een mannelijk naakt is voluit en frontaal weergegeven. Hij staat in contrapost, steunend op het het rechterbeen en het linkerbeen wat gebogen. Met…
Lees meer
Academische studie naar levend model, gemaakt door Jules Wagemaeker in 1854. Wagemaeker was toen leerling aan de Academie Brugge in de klas naar model. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd om plaatsen en werd hierbij tweede. Een mannelijk naakt is voluit en frontaal weergegeven. Hij staat in contrapost, steunend op het het rechterbeen en het linkerbeen wat gebogen. Met zijn elleboog leunt hij op een sokkel links van hem, zijn bovenlichaam buigt mee. Hij houdt zijn rechterarm in een hoek omhoog met de hand achter zijn hoofd. Zijn blik naar boven gericht. Wagemaeker maakte deze studie in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. Linksboven staat zijn toegewezen letter 'B'. Daarbij zijn ook de academiestempel en handtekening van secretaris Vanden Abeele te zien. Rechtsonder, naast zijn naam, werd genoteerd dat hij tweede werd. Daaronder werd ook het wedstrijdjaar opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 639 x 490 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0413.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.