Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

François Tramaseur (tekenaar)

Datering

1828

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een staand mannelijk naakt, getekend door François Tramaseur in 1828. Tramaseur, Bruggeling en student aan de Academie Brugge, maakte deze studie tijdens de prijswedstrijd van 1828 en won de tweede prijs in de klas naar model. Zijn klasgenoot Pieter Buyck werd toen eerste: 0022.GRO0383.II. Het model is getekend van op de rug. Hij steunt op zijn linkerbeen…
Lees meer
Academische studie van een staand mannelijk naakt, getekend door François Tramaseur in 1828. Tramaseur, Bruggeling en student aan de Academie Brugge, maakte deze studie tijdens de prijswedstrijd van 1828 en won de tweede prijs in de klas naar model. Zijn klasgenoot Pieter Buyck werd toen eerste: 0022.GRO0383.II. Het model is getekend van op de rug. Hij steunt op zijn linkerbeen en strekt het andere been achterwaarts uit. Hij houdt zijn linkerarm geplooid omhoog, met gebalde vuist op ooghoogte. Zijn rechterarm houdt hij in geplooide positie naar achter. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven is het etiket met de letter van Tramaseur op het papier verlijmd. Hier staat ook de academiestempel en plaatste directeur Calloigne zijn handtekening. Tramaseur tekende voor deze wedstrijd nog een tweede studie waarop het model frontaal is weergegeven: 0022.GRO0386.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker François Tramaseur
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 603 x 445 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0384.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.