Academische studie naar sculptuur: buste van Laocoön

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jean Van Belle (tekenaar)

Datering

1844

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Laocoön, getekend door Jean Van Belle in 1844. Van Belle tekende deze wedstrijdstudie tijdens het concours om beste plaatsen in maart 1844. Hij werd de winnaar van deze wedstrijd in de klas "naar pleister", met een score van 22 punten. Zijn tekening werd na afloop ingelijst en tentoongesteld in zijn klas als "Tableau van eer"…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Laocoön, getekend door Jean Van Belle in 1844. Van Belle tekende deze wedstrijdstudie tijdens het concours om beste plaatsen in maart 1844. Hij werd de winnaar van deze wedstrijd in de klas "naar pleister", met een score van 22 punten. Zijn tekening werd na afloop ingelijst en tentoongesteld in zijn klas als "Tableau van eer" (SAB, Academie, nr. 50 en 53). Er werd getekend naar een afgietsel van het hoofd van Laocoön, uit de beeldengroep van Laocoön met zijn zonen. De buste is een kwartslag gedraaid. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven is de tekenletter van de leerling op het papier verlijmd voor anonieme deelname aan de wedstrijd. Daarboven staat de handtekening van secretaris Roels en de academiestempel.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jean Van Belle
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 618 x 480 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0232.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.