Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Gustaaf Pickery (tekenaar)

Datering

1883

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Gustaaf Pickery in 1883. Pickery volgde in 1882-1883 zijn laatste jaar aan de Academie Brugge in de klas naar model. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd eerste. Een bebaarde man staat rechtop met de benen gespreid. Zijn torso is een kwartslag gedraaid en zijn gezicht is…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Gustaaf Pickery in 1883. Pickery volgde in 1882-1883 zijn laatste jaar aan de Academie Brugge in de klas naar model. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd eerste. Een bebaarde man staat rechtop met de benen gespreid. Zijn torso is een kwartslag gedraaid en zijn gezicht is in profiel naar rechts weergegeven. Hij houdt de ogen gesloten. Met beide handen houdt het model een touw vast. Zijn linkerhand is verborgen achter de rug. De studie is gemaakt in houtskool of zwart krijt. De aantekeningen duiden op de wedstrijddeelname van Pickery. Linksboven is de academiestempel te zien, met daarbij zijn toegewezen letter 'B'. Dat hij eerste werd, noteerde men rechtsonder. Daar werden ook zijn naam en het wedstrijdjaar aan toegevoegd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Gustaaf Pickery
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in houtskool of zwart krijt
Afmetingen 790 x 600 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0240.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.