Academische studie naar levend model: zittend mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

circa 1850 - circa 1900

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een zittende naakte man. De tekenaar en vervaardigingsdating zijn onbekend. Het naaktmodel zit levenloos met gestrekte benen op de grond en laat het hoofd hangen. Zijn armen hangen ontspannen naast zijn lichaam. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met enkele toetsen wit krijt op de ledematen van de figuur. Het papier…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een zittende naakte man. De tekenaar en vervaardigingsdating zijn onbekend. Het naaktmodel zit levenloos met gestrekte benen op de grond en laat het hoofd hangen. Zijn armen hangen ontspannen naast zijn lichaam. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met enkele toetsen wit krijt op de ledematen van de figuur. Het papier werd zo bijgesneden dat het de zittende pose van de figuur in de voorstelling volgt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 564 x 580 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.53.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.