Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Ignatius Josephus Van Regemorter (tekenaar)

Datering

1806

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Ignatius Van Regemorter in 1806. De aantekening op de verso vermeldt de naam van de tekenaar: "I. Van Regemorter fecit". Op de voorzijde staat genoteerd dat hij eerste werd in de wedstrijd om plaatsen na het juryoordeel op 22 februari 1806. Wellicht maakte hij deze studie voor een wedstrijd…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Ignatius Van Regemorter in 1806. De aantekening op de verso vermeldt de naam van de tekenaar: "I. Van Regemorter fecit". Op de voorzijde staat genoteerd dat hij eerste werd in de wedstrijd om plaatsen na het juryoordeel op 22 februari 1806. Wellicht maakte hij deze studie voor een wedstrijd in de academie van Antwerpen, waar hij studeerde. Op de tekening is een staand mannelijk naakt afgebeeld in een dynamische houding. Hij houdt zijn armen omhoog en grijpt een touw in zijn rechterhand. Zijn blik is op het touw gericht. De man lijkt tegen een sokkel te leunen. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De studie werd middendoor gescheurd en is fragmentair bewaard. Er is een stempel van Van Ertborn in de linker bovenhoek.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Ignatius Josephus Van Regemorter VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 659 x 483 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.44.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.