Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Flori Aerts (tekenaar)

Datering

circa 1892 - circa 1899

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een staand mannelijk naakt, naar levend model getekend door Flori (Florimond) Aerts. Waarschijnlijk tekende Aerts deze studie als leerling aan de academie van Brugge, waar hij tussen 1890 en 1899 studeerde. Het model is een naakte man die staand poseert met uitgestrekte arm. Hij zet een pas naar voor en laat zijn voet rusten op een voetblokje…
Lees meer
Academische studie van een staand mannelijk naakt, naar levend model getekend door Flori (Florimond) Aerts. Waarschijnlijk tekende Aerts deze studie als leerling aan de academie van Brugge, waar hij tussen 1890 en 1899 studeerde. Het model is een naakte man die staand poseert met uitgestrekte arm. Hij zet een pas naar voor en laat zijn voet rusten op een voetblokje. Rond de vingers van zijn uitgestrekte hand is het uiteinde van een touw gewikkeld. Het model is weergegeven in profiel naar rechts. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Er is geen datum vermeld op de tekening en ook de academiestempel ontbreekt. Linksboven ondertekende Aerts zijn studie.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Flori Aerts
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in houtskool of zwart krijt op papier
Afmetingen 685 x 468 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0075.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.