Academische studie naar prent: halffiguur van een vrouw die borstvoeding geeft

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

anoniem (tekenaar)
,
Rembrandt

Datering

circa 1850 - circa 1900

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een vrouw die borstvoeding geeft, getekend in zwart krijt of houtskool door een anonieme kunstenaar. De aantekening op de achterzijde doet vermoeden dat deze studie naar een ets van Rembrandt gemaakt werd. Het onderwerp is een borstvoedende vrouw, in driekwart aanzicht getekend van schouder tot knie. Het kindje is omwikkeld in een deken en draagt…
Lees meer
Academische studie naar prent van een vrouw die borstvoeding geeft, getekend in zwart krijt of houtskool door een anonieme kunstenaar. De aantekening op de achterzijde doet vermoeden dat deze studie naar een ets van Rembrandt gemaakt werd. Het onderwerp is een borstvoedende vrouw, in driekwart aanzicht getekend van schouder tot knie. Het kindje is omwikkeld in een deken en draagt een mutsje. De tekening was oorspronkelijk toegevoegd aan een album met academische studies naar prenten, getekend door leerlingen van de Brugse academie. Wellicht is deze studie ook gemaakt door een academiestudent.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) anoniem , Rembrandt VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
gefixeerde tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 343 x 306 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.41.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.